Bekijk nu mijn nieuwe EBook: '40 Dinergerechten - een boek vol heerlijke recepten'.

Wat is het beste eiwitpoeder?

Je hoeft geen fanatieke sporter te zijn om proteïnepoeder toe te voegen aan je dieet. Natuurlijk is het waar dat de producten helpen bij spieropbouw, maar het juiste eiwitpoeder kan veel meer voor jou doen dan dat. Eiwit is een belangrijke macronutriënt die je immuunsysteem verbetert, je organen laat functioneren en je eetlust helpt beheersen.

Er zijn zoveel opties wat betreft verschillende soorten eiwitpoeders dat jij waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik de beste eiwitpoeders in verschillende categorieën uitgesplitst om jou zo te helpen met het vinden van de poeder die het best bij jou past.

 

Wanneer zou ik eiwitpoeder moeten gebruiken?

Eiwitten dragen bij aan de groei en instandhouding van spieren. Maar ook bevorderen eiwitten de vetverbranding van het menselijk lichaam. Dit betekent dus dat eiwitpoeder perfect is om jou te helpen met het behalen van je persoonlijke doelen. Of dit nu het aankomen van spiermassa is of het verliezen van vet. Daarnaast passen eiwitpoeders zowel in een koolhydraatarm dieet als in een eiwitrijk dieet. Met plantaardige poeders is het zelfs toe te passen in jouw vegetarische dieet.

Ook kan een eiwitshake jou helpen bij je eigen levensstijl. Vind je het lastig om een passend ontbijt voor iedere dag te vinden? Dan zou een eiwitshake een goede oplossing kunnen zijn!

 

Welke verschillende soorten eiwitpoeder zijn er?

Zowel dierlijk als plantaardig voedsel bevat eiwitten (proteïne), en proteïnepoeder is daar slechts een uitgesplitste versie van. Dit zijn de drie meest voorkomende vormen:

Eiwitconcentraten: Deze bevatten 60 tot 80 procent eiwit, de overige 20 tot 40 procent zijn vet en koolhydraten. Ze worden gemaakt door warmte en zuur of enzymen op natuurlijke voedingsstoffen te gebruiken om het eiwit er uit te halen.

Eiwitisolaten: Het proces wordt nog verder gefilterd zodat er nog minder vet en koolhydraten overblijven. Eiwitisolaten bevatten 90 tot 95 procent eiwit.

Eiwithydrolysaten: Wanneer het proces van het gebruik van warmte met zuur of enzymen doorgaat, worden de aminozuurbindingen afgebroken. Hierdoor kan je lichaam de eiwitten sneller opnemen, wat gebeurt met eiwitpoeders die eiwithydrolysaten bevatten.

 

Hoe moet ik kiezen?! Is het ene type beter dan het andere?

Afhankelijk van je doelen, is het ene type proteïnepoeder misschien beter voor je dan het andere. Wat heb je zeker nodig van je proteïne? Wil je spieren opbouwen, afvallen, of wil je gewoon meer eiwitten in je dieet toepassen?

Houd ook rekening met je specifieke voedingsbehoeften. Als je een melkallergie hebt, heb je natuurlijk een zuivel- en lactosevrije variant nodig. Als je veganistisch bent, is plantaardig proteïnepoeder de beste keus voor jou. 

 

Onze keuzes

 Wheyconcentraat eiwitpoeder

Gold Standard 100% Whey

Type Whey Isolaat & Concentraat
Calorieën 120 kcal
Eiwitten 24 g
Koolhydraten 3 g
Suiker 1 g
Smaken Meer dan 30

 

De gouden standaard en s'werelds meest verkochte eiwitpoeder. Er zijn meer dan 30 smaken om uit te kiezen. Én dit product bevat BCAA's die vermoeidheid  en spierpijn kunnen verminderen. 

Let op: Dit product bevat melk en soya, dus als je allergisch bent voor één van deze stoffen niet nemen. 

Gold Standard 100% Whey kopen.

 

Whey Isolaat eiwitpoeder

XXL Nutrition Whey Isolate 

 XXL Nutrition Whey Isolate

Type Whey Isolaat 
Calorieën 110 kcal
Eiwitten 27 g
Koolhydraten 1 g
Suiker 0,75 g
Smaken 8 smaken

 

De Whey Isolaat van XXL Nutrition heeft de hoogst mogelijke zuiverheid, en hierdoor een hoog eiwitpercentage en een laag lactosegehalte. Dit maakt dat het poeder gemakkelijk te shaken is in een shakebeker. 

Let op: Dit product bevat melk, dus als je allergisch bent voor melk is dit eiwitpoeder niet geschikt voor jou. 

XXL Nutrition Whey Isolate kopen. 

 

Caseïne eiwitpoeder

XXL Nutrition Night Protein

XXL Nutrition Night Protein

Type Caseïne eiwit
Calorieën 110 kcal
Eiwitten 26 g
Koolhydraten 1 g
Suiker 0,80 g
Smaken 9 smaken

 

Night Protein van XXL Nutrition bestaat voor 100% uit zuiver micellar caseïne. Caseïne eiwit heeft als belangrijkste eigenschap dat het een langzaam verteerbaar type eiwit betreft, waardoor deze ideaal vlak voor het slapen te gebruiken is. 

Night Protein van XXL Nutrition is hierbij onze favoriet door het hoge eiwitpercentage (88%) en de vele verschillende smaken die ook nog eens gemakkelijk te shaken zijn. 

Let op: Dit product bevat melk, dus als je allergisch bent voor melk is dit eiwitpoeder niet geschikt voor jou. 

XXL Nutrition Night Protein kopen. 

 

Vegetarisch/veganistisch eiwitpoeder

Vitalize Vegan Proteïne Shake 100% Plantaardig

Vitalize 100% Plantaardig Eiwitpoeder

Type Plantaardig eiwit
Calorieën 125 kcal
Eiwitten 26 g
Koolhydraten 3 g
Suiker 0,25 g
Smaken 1 standaard smaak

 

Vitalize Vegan Protein Shake is een veganistisch erwteneiwitisolaat dat als alternatief voor whey eiwitten kan worden gebruikt. Ook voor mensen met een melk/lactose allergie kan dit een geschikte oplossing zijn. 

Onze keuze gaat uit naar dit product van Vitalize door de hoge concentratie eiwitten in het poeder en de vele positieve klantrecensies. 

 Zelf raden wij dit eiwitpoeder ook aan onze veganistische klanten aan in de voedingsadviezen. 

Vitalize Vegan Protein Shake kopen. 

 

Beste goedkope eiwitpoeder

Body & Fit Just Protein

Body&Fit Just Protein

Type Whey concentraat
Calorieën 117 kcal
Eiwitten 24 g
Koolhydraten 2 g
Suiker 0,5 g
Smaken 5 smaken

 

Just protein van Body & Fit is de goedkoopste variant in dit rijtje. Het is niet de beste kwaliteit eiwitten op de markt maar de prijs/kwaliteit verhouding is wel erg goed. Ook zijn er nog genoeg smaken om uit te kiezen dus voor ieder is er wat wils. 

Body & Fit Just Protein kopen. 

 

Laat een reactie achter